Femeile vaccinate pot transmite bebelușilor anticorpi COVID-19

143
Femeile vaccinate pot transmite bebelușilor anticorpi COVID-19 - femei-1641737524.jpg

Articole de la același autor

Proaspetele mame ar putea să transmită anticorpi COVID-19 copiilor lor sugari, au indicat două studii recente. Primul studiu a fost realizat de Universitatea din Massachusettes, iar al doilea a fost realizat de Centrul Medical Carmel din Israel.


Studiul UoM a fost publicat vineri în revista Obstetrics & Gynecology, în timp ce studiul israelian a fost publicat luna trecută în jurnalul JAMA Network.

Cu toate acestea, există mici diferențe între cele două studii. Studiul Carmel Medical Center afirmă în mod specific că femeile însărcinate pot transmite anticorpi COVID bebelușilor lor dacă iau vaccinul Pfizer/BioNTech în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Studiul realizat de echipa de cercetare UoM afirmă că mamele care sunt vaccinate împotriva virusului ar putea transmite anticorpi fiilor și fiicelor lor mici prin alăptare.

Potrivit Antena3.ro trebuie menționat că vaccinurile cu ARNm coronavirus sunt sigure pentru femeile însărcinate, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, care afirmă că nu prezintă niciun factor de risc.


Studiul israelian menționat mai sus a fost realizat în perioada mai și iulie 2021 și a vizat 130 de femei care au primit vaccinul în al doilea trimestru de sarcină. Cercetarea a arătat că toți anticorpii au fost transmiși bebelușilor lor până în momentul nașterii lor, ceea ce implică că „administrarea vaccinului ARNm COVID-19 în timpul celui de-al doilea trimestru este asociată cu un răspuns imun umoral matern care este susținut în timpul travaliului”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0288 secunde