Fenomenul pirateriei pe mare a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani

107
Fenomenul pirateriei pe mare a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani - fenomenulpiraterieipemareaajunsl-1673981855.jpg

Articole de la același autor

Numărul acțiunilor piraterești de pe mările și oceanele lumii a ajuns, în 2022, la cel mai scăzut nivel din 2008 și până în prezent, arată statisticile Biroului Maritim Internațional. În anul recent încheiat, au fost raportate 300 de acte de piraterie și jaf armat, la nivel mondial.

În Golful Guineea și în largul coastei de vest a Africii, zonă considerată a fi, până de curând, punctul fierbinte al pirateriei, doar trei nave au fost atacate în 2022, față de 26, în 2019. În aceeași zonă, numărul răpirilor a scăzut la două persoane anul trecut, de la 146 de persoane, în 2019.

În schimb, jefuirea navelor în apele teritoriale (fenomen distinct de acțiunile piraterești, definite ca având loc în marea liberă) continuă la un nivel ridicat, fiind chiar în creștere în strâmtorile Malacca și Singapore.

Traficul de droguri și arme, contrabanda și conflictele armate pe mare reprezintă, de asemenea, pericole pentru transportul maritim.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7755 secunde