Fenomenul pirateriei pe mare, la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani

109
Fenomenul pirateriei pe mare, la cel mai scăzut nivel din ultimii 27 de ani - fenomenulpiraterieipemarelacelma-1647884937.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Biroului Maritim Internațional, în anul 2021 a fost raportate 132 de atacuri piraterești și jafuri împotriva navelor. Este cel mai mic număr înregistrat din 1994 și până în prezent.

Reducerea incidentelor piraterești este pusă pe seama acțiunilor de descurajare întreprinse de marile puteri navale și de autoritățile din zonele de coastă. Chiar dacă evoluția este încurajatoare, trebuie continuate acțiunile coordonate pentru combaterea pirateriei pe mare, trebuie menținută vigilența pentru a asigura protecția navigatorilor.

Incidentele din anul 2021 au inclus 115 abordări de nave, 11 tentative de atac, cinci nave împotriva cărora pirații au deschis focul și o navă deturnată.

Numărul marinarilor răpiți de pirați s-a redus cu 55%, în 2021, toate răpirile petrecându-se în Golful Guineea. Un număr de 57 de navigatori au fost luați ostatici în vederea răscumpărării, în șapte atacuri separate.

În noiembrie 2021, echipajul navei de patrulare a marinei daneze „Esbern Snare” a împușcat cinci pirați, ucigând patru, în Golful Guineea, într-un schimb de focuri în largul coastei Nigeriei.

În schimb, în Strâmtoarea Singapore au fost înregistrate 35 de incidente piratești, în creștere cu 50% față de 2020. Este cel mai mare număr de incidente raportate din 1992 și până în prezent în această regiune. Din cele 35 de nave atacate, 33 de nave au fost abordate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde