Festival de artă culinară turcească, în organizarea UDTR

346
Festival de artă culinară turcească, în organizarea UDTR - 27778981478975684402569226113679-1667476685.jpg
Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a XV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 11.00, la restaurantul  Colonadelor din Constanţa. Evenimentul este organizat de Comisia de femei a UDTR şi reuneşte într-un concurs al preparatelor culinare tradiţionale turceşti, presărate cu arome orientale, participanţi de la sucursalele uniunii din întreaga ţară. Festivalul este organizat cu scopul de a pune în valoare bogăţia gastronomiei turceşti, conservată în Dobrogea de etnicii turci prin păstrarea secretelor reţetelor culinare vechi, moştenite din generaţie în generaţie.

            În concurs vor intra peste 100 de feluri de preparate culinare tradiţionale turceşti care vor fi jurizate în cadrul a 3 secţiuni: patiserie, dulciuri şi mâncare tradiţională. În cadrul evenimentului va avea loc şi un scurt program artistic susţinut de ansamblul de dansuri tradiţinale turceşti „Şirincik”, coordonator prof. Melek Osman.

            La Festivalul de Artă Culinară Turcească sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai mediului de afaceri, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3888 secunde