Finlanda a preluat de la România președinția Consiliului UE

96
Finlanda a preluat de la România președinția Consiliului UE - 7ca527dcb09e41cf99773fb7e20045f6-1561968896.jpg

Articole recomandate

Finlanda a preluat luni de la România președinția Consiliului UE și a adoptat sloganul 'O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil', relatează DPA.


Promovarea 'leadership-ului global în privința acțiunii climatice' al Uniunii Europene va fi tema centrală în timpul președinției finlandeze a blocului comunitar.

Acest lucru înseamnă de asemenea un angajament față de neutralitatea climatică până în 2050, a precizat premierul Antti Rinne într-un discurs susținut săptămâna trecută în parlament.

Finlanda își propune de asemenea să apere valorile UE precum 'statul de drept, drepturile omului, egalitatea și democrația', potrivit premierului.

Printre provocările cu care se confruntă UE în următoarele șase luni sunt ieșirea amânată a Marii Britanii din UE, programată acum să aibă loc la 31 octombrie.

Premierul în exercițiu Theresa May a demisionat luna trecută după ce nu a reușit să obțină aprobarea în parlament a acordului pe care l-a negociat cu Bruxellesul.

Partidul Conservator se află în prezent în plin proces de alegere a unui lider, fostul ministru de externe Boris Johnson, susținător al Brexit-ului, fiind marele favorit să devină viitorul premier.

Johnson s-a exprimat în favoarea redeschiderii negocierilor cu UE privind Brexit-ul, lucru pe care mai mulți oficiali UE l-au respins ferm.

Dacă nu va fi obținut niciun acord până la 31 octombrie, Marea Britanie ar putea părăsi UE fără un acord, ceea ce ar crea probleme atât pentru Marea Britanie, cât și blocul comunitar, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3561 secunde