Finlanda mulţumeşte Turciei şi celorlalte 29 de ţări membre pentru ratificarea aderării sale la NATO

105
Finlanda mulţumeşte Turciei şi celorlalte 29 de ţări membre pentru ratificarea aderării sale la NATO - 1-1680251755.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele finlandez a mulţumit celor 30 de ţări membre ale NATO pentru sprijinul acordat aderării ţării sale, după votul din Parlamentul Turciei, transmite AFP. „Vreau să le mulţumesc tuturor pentru încredere şi sprijin”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Sauli Niinisto.

El şi-a exprimat dorinţa intrării cât mai curând a Suediei în Alianţa Nord-Atlantică, a cărei candidatură continuă să fie blocată de Turcia.

„Finlanda va fi un aliat puternic şi capabil, dedicat securităţii alianţei”, a promis preşedintele Niinisto.

Turcia a aprobat, joi seară, după zece luni de suspans, aderarea Finlandei la NATO, devenind ultima ţară a Alianţei care a dat undă verde, după cea Ungaria a făcut acelaşi lucru luni.

„Ne vom apăra reciproc”, a promis, la rândul ei, premierul finlandez Sanna Marin, care va încerca să câştige un al doilea mandat la alegerile generale de duminică. „Finlanda este alături de Suedia acum şi în viitor şi sprijină candidatura lor”, a spus ea.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat ratificarea aderării Finlandei de către Parlamentul Turciei, declarând că aceasta va face „familia NATO mai puternică şi mai sigură”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6914 secunde