Finlanda rămâne ferm pe poziții în privința aderării României la Schengen

411
Finlanda rămâne ferm pe poziții în privința aderării României la Schengen - spatiulschengen-1317280009.jpg
Ambasadorul Finlandei la Sofia, Tarja Laitiainen, a declarat pentru Deutsche Welle că țara sa nu-și va schimba poziția de împotrivire față de aderarea României și Bulgaria la Schengen înainte de publicarea următorului raport al Comisiei Europene privind progresele din justiție, transmite NewsIn.



"Nu suntem siguri că existența unui echipament modern de securitate la granițele Bulgariei reprezintă o garanție suficientă în ceea ce privește combaterea criminalității transfrontaliere. Pentru că în spatele acestui echipament stau oameni, iar unii dintre ei nu sunt de încredere", a declarat ambasadoarea. "Problema Sofiei este în a respecta regulile și aplicarea legilor", a adăugat Tarja Laitiainen.

Ea a explicat că împotrivirea Finlandei față de includerea României și Bulgariei în spațiul Schengen a fost determinată de corupția din ambele state și de ineficiența sistemelor lor judiciare.

La rândul său, ministrul finlandez al Comerțului și afacerilor europene, Alexander Stubb, consideră că Finlanda și Olanda nu sunt singurele țări care se împotrivesc aderării României și Bulgariei în spațiul de liberă circulație, citând o declarație preluată ieri de presa bulgară.

Stubb a declarat că Finlanda s-a săturat să se uite cum unele țări UE nu respectă regulile, referindu-se la țări precum Grecia. "Simțul finlandez al dreptății nu poate accepta modul în care acționează unele țări din zona euro", a adăugat el.

Finlanda a fost  unul dintre statele din zona euro care a insistat ca alocarea asistenței financiare pentru Grecia, aflată într-o situație economică dificilă, să fie condiționată de includerea în "pachetul elen" a unor garanții colaterale pentru acoperirea riscurilor derivate din garanțiile statelor membre la EFSF (European Financial Stability Facility). Însă, după ce a cerut garanții pentru a contribui la salvarea Greciei, Parlamentul finlandez a aprobat în cele din urmă, ieri, extinderea Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Pagina a fost generata in 0.31 secunde