Florenţa, oraşul care strânge fonduri pentru a-şi ajuta pensionarii la plata facturilor

91
Florenţa, oraşul care strânge fonduri pentru a-şi ajuta pensionarii la plata facturilor - florentapensionari-1645729667.jpg

Articole de la același autor

Florenţa este renumită pentru contribuţiile sale la artă, arhitectură şi bucătăria italiană. Dar, în zilele noastre, liderii locali din oraşul considerat a fi locul în care s-a născut curentul renascentist sunt preocupaţi de chestiuni mai banale: plata facturilor.

Pe fondul creşterii costurilor energiei în întreaga Europă, oficialii de la Palazzo Vecchio – clădirea care serveşte ca primărie în Florenţa, precum şi ca muzeu – au făcut echipă cu o organizaţie locală nonprofit pentru a ajuta pensionarii cu venituri mici să-şi poată achita facturile.

„Florenţa este un oraş în care trăieşti bine şi, din acest motiv, oamenii trăiesc foarte mult”, a spus primarul Dario Nardella pentru AP News.

Cu toate acestea, un număr semnificativ de pensionari din Florenţa trăiesc cu mai puţin de 9.000 de euro pe an şi nu îşi permit să facă rost de bani pentru a-şi acoperi facturile ce au crescut cu 55% în domeniul electricităţii şi cu 42% la gazele naturale.

Luigi Boni, în vârstă de 96 de ani, a spus că, până la sfârşitul lunii februarie, îşi va cheltui cecul lunar de pensie de sub 600 de euro înainte de a acoperi utilităţile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.507 secunde