Flori, rugăciuni şi salve de tun, la funeraliile de stat pentru fostul premier nipon Shinzo Abe

115
Flori, rugăciuni şi salve de tun, la funeraliile de stat pentru fostul premier nipon Shinzo Abe - flori-1664285409.jpg

Articole recomandate

Japonia i-a adus, marţi, un ultim omagiu cu flori, rugăciuni şi 19 lovituri de tun fostului premier Shinzo Abe, la primele funeralii de stat organizate pentru un fost şef de guvern în ultimii 55 de ani, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Ceremonia a început la ora locală 14:00 (05:00 GMT), urna cu cenuşa fostului premier fiind adusă în sala Nippon Budokan din centrul capitalei Tokyo de văduva lui Abe, Akie, în sunetul fanfarei militare şi al salvelor gărzii de onoare.

În interiorul sălii, unde de obicei au loc concerte, era aşezat un portret de mari dimensiuni al fostului premier decorat cu o panglică neagră, deasupra unui aranjament floral verde, alb şi galben, iar pe un perete erau prezentate fotografii arătându-l pe 


Abe în timp ce merge alături de lideri din G-7, dă mâna cu copii sau vizitează zone calamitate.

Deşi a fost şeful de guvern cu cel mai îndelungat mandat din istoria Japoniei (2012-2020), Shinzo Abe a fost o personalitate controversată şi marcată de o serie de scandaluri. Naţionalist convins, s-a preocupat să întărească postura militară a Japoniei, anticipând astfel, în opinia unora, actualele preocupări legate de China, în timp ce alţii au criticat această poziţie ca fiind prea agresivă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0153 secunde