FMI aprobă un nou credit de tip preventiv pentru Polonia

183
FMI aprobă un nou credit de tip preventiv pentru Polonia - fmifondulmonetarinternational506-1358595719.jpg
Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat vineri că a aprobat o nouă linie de credit de tip preventiv pentru Polonia cu scopul de a ajuta această țară să facă față încetinirii economiei sale și de a păstra încrederea investitorilor, transmite AFP.

FMI a acordat Varșoviei o 'linie de credit modulabilă' (LCM) de 33,8 miliarde de dolari (la cursul de schimb actual) pentru o perioadă de doi ani, supusă reexaminării după un an.

LCM reprezintă un tip de împrumut rezervat țărilor considerate bine guvernate, ce le permite să obțină lichidități în momentul și în cuantumul pe care îl doresc. Polonia a indicat că nu intenționează să recurgă la acest credit decât în caz de nevoie. 

FMI apreciază într-un comunicat că economia poloneză, 'foarte solidă', începe 'să resimtă vânturile potrivnice venite din restul Europei, iar creșterea a încetinit de la începutul anului 2012'. 

'Activitatea economică va continua să se modereze în 2013, riscurile fiind legate de legăturile comerciale și financiare importante ale Poloniei cu restul regiunii', adaugă FMI. LCM va permite Varșoviei să 'facă față șocurilor externe, va consolida încrederea investitorilor și va continua să sprijine politica economică a autorităților', se mai afirmă în comunicatul Fondului Monetar Internațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Guvernul Ponta, un nou acord cu FMI?
Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Economie : Sărbători pe datorie!
Pagina a fost generata in 0.5411 secunde