Focar de gripă aviară APROAPE DE ROMÂNIA! Măsuri drastice!

145
Focar de gripă aviară APROAPE DE ROMÂNIA! Măsuri drastice! - ddd-1578918501.jpg

Articole recomandate

Virusul H5N8, o tulpină a virusului de gripă aviară, a fost descoperit la o mare fermă de curcani din județul Komarom-Esztergom, nord-vestul Ungariei, a anunțat luni Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH), informează Reuters, conform Agerpres.

Președintele NEBIH a ordonat ca toate păsările de la această fermă, adică peste 53.000 de curcani, să fie sacrificate. De asemenea vor fi implementate și alte măsuri preventive, precum ținerea păsărilor domestice în spații închise pe întreg teritoriul Ungariei, pentru a evita răspândirea virusului. Vineri, autoritățile din Slovacia au raportat și ele descoperirea unui focar de gripă aviară H5N8 la o fermă de păsări din vestul țării, acesta fiind primul focar de gripă aviară descoperit în Slovacia în ultimii trei ani.

În România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus vineri aplicarea, la nivel național, a unor măsuri cu scopul de a preveni introducerea virusului gripei aviare în România, după ce Comisia Europeană a informat despre evoluția unui număr de 9 focare de gripă aviară, cu subtipul H5N8, înalt patogenă, în Polonia. Instituția monitorizează permanent, prin sistemele informatice de alertă (ADNS), existente la nivelul Comisiei Europene, apariția și evoluția focarelor, precum și neconformitățile apărute în comerțul intracomunitar cu produse și subproduse de pasăre (RASFF), precum și transporturile de păsări vii și de ouă pentru incubație (sistemul TRACES), având ca destinație România, în cadrul comerțului intracomunitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6826 secunde