Forțe de ordine impresionante pentru Brâul Maicii Domnului adus, ieri, la Constanța

590
Cu o întârziere de trei ore, racla cu Brâul Maicii Domnului a sosit ieri după-amiază pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde numeroase forțe de ordine au fost mobilizate pentru buna desfășurare a evenimentelor ce vor avea loc la Constanța și Mangalia. Brâul Maicii Domnului a ajuns în România de la Mănăstirea grecească Kato Xenias, situată la 50 de km de Volos, iar ieri, la orele prânzului, înainte de sosirea în România, la Volos s-a stabilit și un protocol de înfrățire între biserica Manastirii Kato Xenias și biserica militară de la Mangalia.
Brâul a ajuns ieri seară la Mangalia, unde rămâne pentru închinare în biserica militară din localitate până duminică. Pe ultima sută de metri autoritățile mangaliote au modificat și programul acestor zile, astfel, sfințirea bisericii militare și inaugurarea Muzeului Marinei din Mangalia având loc în cursul zilei de duminică.
Tot duminică, însă după-amiază, racla cu Brâul Maicii Domnului va ajunge și la Constanța, în cadrul unui amplu pelerinaj, și va rămâne pentru închinare până în dimineața zilei de 22 mai, când va fi transportată, cu o aeronava militară, în Grecia.
Tradiția arată că de-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi, în special de cancer, și a ajutat să nască femei care nu puteau avea copii. Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul brâului a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se păstrează Brâul Maicii Domnului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2404 secunde