Forţele aeriene americane, condamnate să plătească despăgubiri

264
Forţele aeriene americane, condamnate să plătească despăgubiri - fortele-1644328710.jpg

Articole recomandate

Un judecător federal american a dispus ca forţele aeriene să le plătească daune de peste 230 de milioane de dolari supravieţuitorilor şi familiilor victimelor unui atac armat care a avut loc în Texas în 2017, pentru că nu au semnalat cazierul judiciar al autorului atentatului, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

26 de persoane au fost ucise şi 22 au fost rănite când Devin Patrick Kelley a deschis focul într-o biserică din Sutherland Springs, în Texas, în noiembrie 2017, în cel mai sângeros atac armat din istoria acestui stat american. Kelley, un infractor condamnat, avea antecedente de violenţă domestică şi de tulburări ale sănătăţii mintale. După ce a comis atacul, el s-a împuşcat.

Familii ale victimelor şi supravieţuitori au dat în judecată guvernul american, afirmând că acesta ar fi putut să îl împiedice pe atacator să cumpere legal arme de foc.

„Instanţa a concluzionat că guvernul nu a dat dovadă de prudenţă rezonabilă în activitatea sa de a înainta către FBI antecedentele penale ale lui Kelley şi că guvernul este responsabil de 60% din prejudiciile reclamanţilor”, se arată în decizie.

Kelley a scăpat de sistemul de verificare a antecedentelor deoarece Forţele aeriene (US Air Force) în care el a activat nu au semnalat cele două condamnări ale sale pentru violenţă domestică, fapte comise cu cinci ani în urmă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.574 secunde