În cazul unui eșec diplomatic

Forțele aeriene americane pot ataca Iranul

732
Forțele aeriene americane pot ataca Iranul - avioaneamericane-1330617542.jpg

Articole recomandate

Statele Unite dispun de bombe puternice pregătite pentru a fi folosite în cazul unei acțiuni militare împotriva instalațiilor nucleare iraniene, a afirmat generalul Norton Schwartz, șeful Statului Major al forțelor aeriene americane.

Generalul Norton Schwartz a refuzat, totuși, să precizeze dacă armele americane - dintre care 30.000 de bombe antibuncăr MOP (massive ordnance penetrator) - sunt capabile să atingă instalațiile nucleare iraniene subterane.

"Dispunem de capacități operaționale și nu ați vrea să fiți acolo unde vor fi folosite", a declarat el, întrebat în legătură cu aceste bombe. "Acest lucru nu înseamnă că nu vom continua ameliorarea lor, pentru că tocmai aceasta facem", a asigurat el. "Esențialul este că avem capacități și că nu ne mulțumim să stagnăm, vom continua cu timpul să le ameliorăm", a declarat generalul american.

Întrebat despre recentele comentarii ale unor oficiali americani de rang înalt, potrivit cărora unele ținte din Iran ar ieși din raza de acțiune a bombelor americane, generalul Schwartz a răspuns: "Atacurile sunt supuse legilor fizicii. Cu cât adâncimea este mai mare, cu atât este mai dificil ca atacul să fie încununat de succes".

Generalul american în rezervă James Cartwright a sugerat, săptămâna trecută, că instalația nucleară de la Fordo, situată la sud-vest de Teheran este îngropată sub un munte și nu poate fi atinsă de bombele americane.

Declarațiile generalului Schwartz intervin în timp ce Benjamin Netanyahu urmează să se întâlnească, luni, la Washington, cu Barack Obama. Premierul israelian este supus presiunilor internaționale pentru a nu ataca Iranul fără un acord prealabil al Washingtonului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7417 secunde