Forțele guvernamentale siriene au început ofensiva terestră în Ghouta

126
Forțele guvernamentale siriene au început ofensiva terestră în Ghouta - fortele-1519920512.jpg

Articole recomandate

Forțele guvernamentale siriene au lansat, miercuri, ofensiva terestră asupra enclavei rebele Ghouta de lângă Damasc, informează Reuters.

După 11 zile de bombardamente soldate cu sute de morți, în ciuda planului Rusiei privind un armistițiu zilnic de cinci ore, trupele regimului de la Damasc încearcă să câștige teren în zona de suburbii și ferme pe care încă o mai controlează rebelii, în apropierea capitalei.

Armistițiul de 30 de zile cerut de Consiliul de Securitate al ONU nu a intrat în vigoare. Moscova și Damascul susțin că există combatanți care nu au fost incluși în acordul de încetare a focului.

Ofensiva de miercuri a avut ca țintă zona Hawsh al-Dawahra, la extremitatea estică a enclavei Ghouta. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului afirmă că înaintarea forțelor guvernamentale constituie reluarea unui asalt început duminica trecută și că rebelii au provocat pierderi grele atacatorilor. Un comandant al alianței militare care îl sprijină pe președintele sirian Bashar al-Assad a susținut că la asalt participă o unitate de elită a armatei și că ofensiva a înregistrat progrese. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4701 secunde