Forţele israeliene continuă asediul asupra Fâşiei Gaza şi concentrează trupe în jurul acesteia

252
Forţele israeliene continuă asediul asupra Fâşiei Gaza şi concentrează trupe în jurul acesteia - 1-1697091220.jpg

Articole de la același autor

Armata israeliană continuă, joi, 12 octombrie, să bombardeze Fâşia Gaza ca reacţie la atacurile coordonate lansate la finalul săptămânii trecute de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, pe care Israelul a promis să o distrugă, relatează agenţia Reuters.

Israelul a concentrat aproximativ 300.000 de rezervişti şi vehicule blindate la frontiera cu Fâşia Gaza.

Forţele de apărare israeliene (IDF), denumirea oficială a armatei israeliene, au anunţat joi dimineaţă pe Telegram că este în desfăşurare o operaţiune amplă împotriva ţintelor din Fâşia Gaza afiliate Hamas.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Jonathan Conricus, a declarat că o ofensivă terestră va fi lansată asupra Fâşiei Gaza „atunci când va fi oportun şi potrivit pentru obiectivele Israelului”. El a adăugat că speră ca ziua de joi să fie mai liniştită, întrucât „este un drum lung şi foarte, foarte periculos în faţă”.

Conricus a precizat că obiectivul militar al Israelului este de a ajunge la reţeaua de buncăre şi tuneluri pe care Hamas le-a construit în Fâşia Gaza.

„Orice membru al Hamas este un om mort”, a promis premierul israelian Benjamin Netanyahu în timpul primei intervenţii oficiale cu guvernul său de urgenţă, format în aceeaşi zi cu Benny Gantz, unul dintre liderii opoziţiei.

„Hamas este Daesh (acronimul în arabă al grupării jihadiste Stat Islamic) şi îl vom zdrobi şi distruge aşa cum lumea a distrus Daesh”, a adăugat el, după ce s-a referit la atacul Hamas „de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust încoace”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5874 secunde