Forţele ruse au părăsit centrala de la Cernobîl

158
Forţele ruse au părăsit centrala de la Cernobîl - fortele-1648822224.jpg

Articole recomandate

Trupele ruse au părăsit centrala nucleară de la Cernobîl pe care o ocupaseră de la începutul invadării Ucrainei pe 24 februarie, au anunţat autorităţile ucrainene joi seară, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Nu mai sunt persoane străine în serviciu în interiorul centralei nucleare de la Cernobîl”, a informat agenţia de stat ucraineană care gestionează zona centralei.

Cu puţin timp înainte, agenţia indicase că trupele ruse au început să părăsească centrala situată la o sută de kilometri nord de Kiev.

Agenţia ucraineană a acuzat forţele ruse că, la plecare, s-au dedat la „jefuirea spaţiilor, furt de echipamente şi alte obiecte de valoare”.

Specialiştii ucraineni vor inspecta acum centrala în căutarea unor potenţiale „dispozitive explozive”, potrivit aceleiaşi surse.

Din 9 martie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a încetat să mai primească date în direct de la Cernobîl. Duminică, AIEA şi-a exprimat îngrijorarea faţă de absenţa rotaţiei personalului începând cu 20 martie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3198 secunde