Forțele SUA din Siria, în alertă maximă

272
Forțele SUA din Siria, în alertă maximă - fortele-1578515248.jpg

Articole recomandate

Forțele americane aflate în estul Siriei sunt în alertă după atacul iranian din zorii zilei de miercuri asupra a două baze din Irak, efectuat ca represalii la uciderea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, transmite EFE, citând organizații neguvernamentale. 


Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat, ieri, că forțele americane de la est de Eufrat sunt în "alertă continuă, așteptându-se la eventuale operațiuni iraniene ca răspuns la asasinarea lui Soleimani". 


ONG menționată, cu sediul în Regatul Unit și care dispune de o amplă rețea de colaboratori pe teren, a relevat că avioanele SUA survolează intens zona râului Eufrat, în provincia Deir Ezzor, pentru a supraveghea orice mișcare. 


Directorul grupului de activiști Deir Ezzor 24, Omar Abu Leila, a semnalat că, în zorii zilei de miercuri, după atacul iranian, coaliția internațională de luptă contra SI, condusă de SUA, a survolat intens zona din apropierea frontierei irakiene. 


În acea zonă de frontieră sunt prezente de asemenea miliții iraniene, la vest de Eufrat, susținute de guvernul sirian și care traversează cu ușurință granița cu Irakul prin Al Bukamal. 


Între 500 și 600 de soldați americani se află în estul Siriei, alături de Forțele Democrate Siriene, o alianță condusă de kurzi, pentru a preveni reapariția Statului Islamic în zonă, precum și pentru a proteja câmpurile petroliere.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5632 secunde