Forțele ucrainene au respins 12 atacuri rusești în ultimele 24 de ore. Noi evacuări din Mariupol

80
Forțele ucrainene au respins 12 atacuri rusești în ultimele 24 de ore. Noi evacuări din Mariupol - fondrazboi70-1651673945.jpg

Articole de la același autor

Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a intrat în a 70-a zi. Bombardamentele rusești nu au slăbit în intensitate, din contră, au fost înregistrate lovituri în zone ocolite până acum de rachetele Moscovei. Mai multe dintre țintele atacurilor cu rachete de marți par să fi avut legătură cu transportul de echipamente militare în Ucraina, lucru asupra căruia Rusia avertizase.

Forțele ucrainene afirmă că au respins 12 atacuri ale trupelor ruse în Donbas, în ultimele 24 de ore. Guvernatorul din Donețk a anunțat noi evacuări de civili din Mariupol, miercuri dimineață.
 

Podul Crimeei sau „Podul lui Putin”, care leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea, este un pod strategic și totodată simbolic pe care armata ucraineană spune deschis că îl are în vizor.


Este un pod lung de 19 kilometri - cel mai lung din Europa - și este singura structură feroviară (în plus de cea rutieră) dintre Rusia și Crimeea, provincia ucraineană anexată ilegal de statul rus în 2014. Construit în numai doi ani, a fost inaugurat cu mare fast în 2018 chiar de către președintele rus, care a traversat construcția la volanul unui camion. În acel moment, Vladimir Putin proclama că este o zi excepțională, de sărbătoare, istorică. În anul următor, 2019, el a inaugurat și partea feroviară a podului.

Astăzi, Podul Crimeei este un punct de trecere important pentru logistica militară rusă, permițând ca strâmtoarea Kerci să fie străbătută în mai puțin de o jumătate de oră, scrie Ouest France.


Podul este acum un obiectiv militar declarat pentru armata ucraineană, care a amenințat că va bombarda infrastructura. „Dacă am fi avut posibilitatea să facem acest lucru, l-am fi făcut deja. Dacă va exista ocazia, cu siguranță vom face asta”, a declarat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, într-un interviu difuzat la 21 aprilie 2022.

„Rusia a desfășurat 22 de batalioane grupuri tactice lângă Izium, în încercarea de avansa de-a lungul axei nordice în Donbas.

În ciuda dificultăților de a sparge apărarea Ucrainei și de a avansa, Rusia foarte probabil intenționează să treacă dincolo de Izium, pentru a captura orașele Kramatorsk și Severodonetsk.


Capturarea acestor orașe va consolida controlul militar al Rusiei asupra nord-estului regiunii Donbas și va contribui la eforturile de a izola forțele ucrainene din regiune”, arată Ministerul britanic al Apărării în ultima evaluare a situaţiei de pe frontul din Donbas.


Mai multe autobuze cu civili au părăsit Mariupolul miercuri dimineață, a anunțat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko.

„Azi, cu sprijinul ONU și al Crucii Roșii, evacuăm civili din regunea Azov către Zaporojie. Autobuzele au plecat deja din Mariupol”, a scris Kirilenko pe canalul său de Telegram, potrivit The Guardian.

Convoiul va face opriri la Lunaciarski, Tokmak și Vasilivka, a mai adăugat guvernatorul, precizând că la Tomkak se pot alătura și mașini personale convoiului de autobuze.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3988 secunde