Fosta lideră din Myanmar, Aung San Suu Kyi, condamnată la încă şase ani de închisoare

138
Fosta lideră din Myanmar, Aung San Suu Kyi, condamnată la încă şase ani de închisoare - myanmarlidera-1665580073.jpg

Articole de la același autor

Fosta lideră a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere după lovitura militară din februarie 2021, a fost condamnată la încă şase ani de închisoare, în două dosare de corupţie, a anunţat miercuri pentru AFP o sursă apropiată procesului.

Laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1991, în vârstă de 77 de ani şi plasată în încarcerare solitară într-o închisoare din capitala Naypyidaw, Aung San Suu Kyi face obiectul unui proces-fluviu denunţat drept politic de comunitatea internaţională.

Ea a fost condamnată la două pedepse de trei ani de închisoare pentru că acceptase în total 550.000 de dolari mită de la un om de afaceri, Maung Weik, a precizat această sursă, adăugând că aceste două pedepse au fost comasate.

Aung San Suu Kyi este în stare de sănătate bună. „Avocaţii săi vor face apel, cum au făcut şi în alte dosare”, a mai spus sursa.

Fosta lideră a Myanmarului a fost deja condamnată la 23 de ani de închisoare pentru diferite motive, printre care fraudă electorală şi corupţie. Ea riscă în total peste 120 de ani în spatele gratiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4775 secunde