Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în consiliul de supraveghere al Gazprom

189
Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în consiliul de supraveghere al Gazprom - fostul-1644160888.jpg

Articole recomandate

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit în consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom, a anunţat compania de gaz deţinută de statul rus, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Schroeder, care a fost cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, este un social-democrat şi prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Legăturile sale cu Rusia sunt deseori motiv de controversă, inclusiv în cadrul propriului partid, care acum conduce o nouă coaliţie de guvernare.

Numirea sa în consiliul de supraveghere al Gazprom urmează a fi oficializată la adunarea generală anuală de la 30 iunie.

Schroeder îl va înlocui pe Timur Kulibaev, ginere al fostului preşedinte kazah Nursultan Nazarbaev. Kulibaev a fost înlăturat din funcţie în urma revoltei violente din ianuarie din Kazahstan.

Schroeder are deja o serie de poziţii înalte în companii ruseşti. Fostul cancelar, în vârstă de 77 de ani, este preşedintele consiliului de supraveghere al companiei energetice de stat Rosneft. El este, de asemenea, preşedintele comitetului acţionarilor de la Nord Stream AG şi preşedintele boardului de directori de la Nord Stream 2 AG. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5364 secunde