Fostul premier chinez Li Keqiang a decedat în urma unei crize cardiace

126
Fostul premier chinez Li Keqiang a decedat în urma unei crize cardiace - 1-1698390983.jpg

Articole de la același autor

Fostul premier chinez Li Keqiang a decedat în urma unei crize cardiace, informează presa de stat chineză, citată de agenţiile internaţionale de presă.

„Li se afla la Shanghai. Pe 26 octombrie, Li a avut brusc o criză cardiacă şi a decedat la 00:10 pe 27 octombrie, după ce toate manevrele de salvare au eşuat. El a murit la vârsta de 68 de ani”, a transmis Xinhua.

Li Keqiang a fost înlocuit din funcţia de prim-ministru de Li Qiang în martie 2022, la cinci luni după congresul Partidului Comunist Chinez şi după ce deţinuse această funcţie timp de zece ani.

De formaţie economist, vorbitor curent de limba engleză, fostul premier chinez a fost un fervent susţinător al reformelor economice. Dar proiectele sale în acest domeniu au fost împiedicate de autoritatea în creştere a preşedintelui Xi Jinping.

Li Keqiang a fost salutat pentru că a ajutat ţara să iasă relativ nevătămată din criza financiară globală. Mandatul său a fost marcat şi de evoluţia spectaculoasă a puterii în China, care a trecut de la un regim bazat pe consens, asociat cu fostul preşedinte Hu Jintao şi predecesorii săi, la omnipotenţa lui Xi Jinping. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde