Fostul preşedinte american Donald Trump califică Germania drept „ostatică a Rusiei”

270
2
Fostul preşedinte american Donald Trump califică Germania drept „ostatică a Rusiei” - fostul-1644415800.jpg
Fostul preşedinte american Donald Trump a calificat Germania drept „ostatică a Rusiei”, în comentarii făcute pentru Fox Business, informează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Trump s-a referit la gazoductul Nord Stream 2, menit să transporte gaz rusesc către Germania prin Marea Baltică, gazoduct ce a tensionat relaţiile dintre Berlin şi Washington pe fondul crizei de la frontiera Ucrainei.

„Chiar am încercat să o conving (n.r. - pe Angela Merkel) să nu încheie acordul asupra gazoductului, pentru că, am spus eu, Germania va fi în mod clar o ostatică. Şi aceasta şi este: ostatică a Rusiei”, a afirmat Trump la postul de televiziune.

Donald Trump l-a criticat de asemenea pe succesorul lui Merkel, cancelarul federal Olaf Scholz, pentru comportamentul lui la conferinţa de presă comună cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă.

„Dacă te uitai la lider, la noul lider al Germaniei, el se uita la Biden ca şi cum nu înţelegea despre ce este vorba. El nici măcar nu a comentat acest lucru”, a declarat liderul Partidului Republican.

Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz au evidenţiat, luni, la Washington, poziţii similiare cu privire la criza din Ucraina, dar nu au reuşit să vorbească cu o singură voce despre controversatul gazoduct Nord Stream 2. Comentează știrea

Constantin
10 februarie
noi și ai lor

Nu mai vre Germania sa fie ostatici USA-Israel.

Constantin
10 februarie
noi și ai lor

Nu mai vrea Germania sa fie ostatici USA-Israel.

Pagina a fost generata in 0.2373 secunde