Fostul rege Juan Carlos, fugit în exil de frica procurorilor, revine în Spania

203
Fostul rege Juan Carlos, fugit în exil de frica procurorilor, revine în Spania - regespania-1652970023.jpg

Articole de la același autor

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei, care s-a autoexilat în Emiratele Arabe Unite după mai multe scandaluri de corupție și împotriva căruia fuseseră începute cercetări în 2020, va reveni în țară pentru o scurtă vizită, după doi ani de când s-a refugiat în Orientul Mijlociu, relatează BBC.


Juan Carlos a plecat din Spania în 2020, după ce au fost începute proceduri judiciare pentru dosare de corupție în care era implicat. Trei dintre investigațiile împotriva fostului suveran au fost oprite în martie, însă.

Fostul rege va sosi în Spania, joi, și va reveni în EAU la începutul săptămânii viitoare, urmând să petreacă timp cu familia sa la Sanxenxo, în Galicia, și își va vizita și fiul, regele Felipe al VI-lea, la Madrid.

Conform unui comunicat al monarhiei spaniole, vizita face parte din dorința regelui de a-și vizita familia și prietenii din Spania în mod regulat într-un spațiu privat.


Revenirea fostului rege vine după ce, în martie, acesta i-a trimis o scrisoare fiului său prin care i-a spus că intenționează să revină în Spania la momentul oportun, după ce procurorul general al țării a anunțat că va renunța la investigațiile de corupție împotriva sa.

La acel moment, guvernul spaniol a spus că Juan Carlos datorează explicații publicului din Spania pentru activitățile sale economice.


Juan Carlos a abdicat în 2014, după aproape 40 de ani de domnie. Decizia sa de a renunța la coroană a venit după acuzații serioase de corupție, inclusiv legate de o controversată partidă de vânătoare de elefanți, într-un moment în care Spania trecea printr-o gravă criză financiară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6978 secunde