Video FOTO ȘI VIDEO. LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA. LEGEA MARȚIALĂ, DECRETATĂ. AVIOANE MILITARE ȘI TANCURI, ÎN ACȚIUNE

1651
1

Articole recomandate

Mai multe focuri de armă s-au auzit, vineri seara, la Ankara. În prezent, avioane militare și elicoptere militare survolează zona. În Istanbul, ambele poduri de peste Bosfor, care despart partea europeană și cea asiatică a metropolei turce, au fost închise de forțele de ordine, iar pe ele, potrivit martorilor citați de presa internațională, rulează mai multe tancuri. Potrivit informațiilor de pe agențiile de știri internaționale, mai mulți civili ar fi fost arestați de forțele armate și puși să stea în genunchi pe stradă. În prezent, nu se poate spune cu exactitate dacă cele două incidente au legătură sau nu. Armata a intrat în Televiziunea Națională. Lira turcească se află în cădere liberă, iar legea marțială a fost decretată, potrivit televiziunii de stat.




UPDATE - Armata anunță într-un comunicat că lovitura militară s-a încheiat și că a preluat controlul pentru a a apărea ordinea democratică, promițând că drepturile omului vor fi respectate. Statul de drept trebuie să rămână o prioritate, declară armata. Comunicatul, citit de televiziunile turce, a fost transmis prin e-mail.

Armata turcă mai spune că actualele relații externe vor fi menținute.

Nu este pentru prima dată când armata - care a jucat un rol important în menținerea laicității statului - intervine și preia controlul în țară. Ultima lovitură de stat datează din 1980. 



UPDATE - Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că trebuie evitată vărsarea de sânge în Turcia, iar orice problemă trebuie să fie rezolvată în cadru constituțional. Secretarul de stat american, John Kerry, aflat la Moscova, a declarat: "Sper că va fi pace, stabilitate și continuitate în Turcia".  Accesul la Facebook, Twitter și YouTube a fost restricționat în Turcia, anunță organizațiile de monitorizare a rețelelor de socializare.

UPDATE: Sute de persoane au ieșit pe străzile din Istanbul, după anunțul loviturii de stat militare și al preluării controlului de către Armată. De cealaltă parte, președintele Erdogan cheamă oamenii în stradă, spunând că tentativa de lovitură militară ar fi fost un eșec. Declarația a fost făcută într-o intervenție telefonică la CNN Turk. Un elicopter militar a deschis focul în capitala Anakara, transmite Reuters.


UPDATE - Comandanți militari turci sunt ținuți ostatici la sediul Statului Major General, în Ankara, afirmă surse guvernamentale turce, în timp ce președintele Recep Tayyip Erdogan pare a fi în siguranță, relatează Reuters.Turcia este guvernată în prezent de un "consiliu pentru pace" care va garanta securitatea cetățenilor, anunță armata turcă, conform Televiziunii publice de la Ankara.

UPDATE: CNN Turcia anunță că președintele Erdogan este "în siguranță", fără a preciza alte detalii despre locul în care se află acesta.

UPDATE: Potrivit presei internaționale, elicopterele armatei turce ar fi deschis focul asupra clădirii Serviciului secret al Armatei. Informația nu a fost confirmată oficial încă și nu s-a avansat nicio cifră a unor eventuale victime.

Armata turcă spune că a preluat controlul guvernului pentru a "restaura democrația și drepturile omului", informează Reuters.

SUA, primul punct de vedere după anunțul loviturii de stat militare - "Sperăm că va fi stabilitate în Turcia".

Martori susțin, citați de presa internațională, că toate cursele aeriene din Istanbul au fost anulate sau redirecționate.

Tancuri militare care rulează pe străzile din Istanbul sunt întâmpinate de trecători cu aplauze.

sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Liviu Chilian
16 iulie 2016
Ha! Azi in Constantinopole, maine'n Tampitopole

N'as vrea sa fiu in pielea de porcusordecățeluși/merdialqaedani/javre de apărare a demoNcratiei lkpIUDAliste adusă pe avioanele amerikknare, când si in Rromarlania coaliția MORȚII - politicastri-MASS merdia -, va fi fost pusă cu botul pe labele pline de sânge de Roman. Nimic nu'i pt vecie, așa cum cred ASASINII Neamului Romanesc. Ne extermina in Țara Noastră, Tzigganii si Zsidanii, in timp ce Fuhrerului Nătâng si Reichsfurerul Csoloszombie makane nebunii demențiale despre...valorile civilizatziganiei zsidano-cre(s)tine. Amin!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0972 secunde