François Hollande admite că situația economică a Franței este gravă

59
François Hollande admite că situația economică a Franței este gravă - presedintefranta-1368622093.jpg

Articole recomandate

Președintele francez, François Hollande, a recunoscut că situația economică a Franței este una gravă, dar a spus că recesiunea în care a intrat țara sa este mai puțin profundă decât cea cunoscută în 2008 - 2009, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al guvernului, Najat Vallaud-Belkacem, potrivit AFP. "Situația economică este gravă, nu servește la nimic să minimalizăm", a declarat șeful statului francez în cadrul Consiliului de Miniștri. Dar, a subliniat el, "pana de creștere privește întreaga Europă".

Franța a intrat oficial în recesiune, după anunțul de miercuri privind de-clinul cu 0,2% a PIB, în primul trimestru din 2013, similar cu cel înregistrat în ultimele trei luni din 2012. 

Această veste proastă sporește presiunea asupra lui François Hollande care urmează să se întâlnească, la Bruxelles, cu responsabilii Comisiei Europene care așteaptă reforme de la statul francez, în schimbul unui răgaz de doi ani acordat pentru a-și ține angajamentele privind reducerea deficitului bugetar sub pragul de trei procente din PIB, menționează AFP, citată de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4704 secunde