France 24: „Francezii au protestat pentru al doilea weekend consecutiv, împotriva introducerii permisului sanitar şi a vaccinării anti-COVID-19”

337
France 24: „Francezii au protestat pentru al doilea weekend consecutiv,  împotriva introducerii permisului sanitar şi a vaccinării anti-COVID-19” - proteste-1627199957.jpg

Articole de la același autor

Introducerea permisului sanitar şi vaccinarea împotriva COVID-19 a scos mii de oameni în stradă în Franţa. Este al doilea week-end consecutiv în care mii de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de decizia guvernului de a introduce un permis sanitar pentru a merge la restaurante, baruri şi în spaţii culturale precum muzee sau cinematografe. Permisul sanitar atestă că deţinătorul este vaccinat, a trecut prin boală sau a avut un test negativ recent. Noua măsura a fost luată de președintele Emmanuel Macron într-o încercare de a grăbi procesul de vaccinare, în contextul venirii valului 4 al pandemiei. Pentru a dispersa mulţimea adunată în centrul Parisului, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă, potrivit France24. Protestele au fost puse la cale de liderii extremei dreapta care au scos oamenii în stradă şi în Marsilia, Montpellier, Nantes şi Touolouse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5989 secunde