Franța a raportat peste o jumătate de milion de cazuri de coronavirus într-o singură zi

286
Franța a raportat peste o jumătate de milion de cazuri de coronavirus într-o singură zi - frantacovidraport-1643202735.jpg
Franța a înregistrat, marți, un număr uriaș de noi cazuri de infectare cu coronavirus, cel mai mare de la începutul pandemiei - peste 500.000 de noi îmbolnăviri au fost raportate într-o singură zi.

Potrivit autorităţilor sanitare franceze, citate de Agerpres, 501.635 de infectări noi au fost raportate în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, cifrele raportate în ziua de luni sunt adesea mult mai scăzute decât cele anunţate în celelalte zile ale săptămânii.

Rata de incidenţă săptămânală - numărul infectărilor la 100.000 de persoane într-un interval de o săptămână - a rămas la 3,726. Varianta Omicron reprezintă de acum 95% din totalul cazurilor confirmate în Franţa, o ţară cu o populaţie de 67 de milioane de locuitori.

Încercând să limiteze creşterea numărului de infectări, Guvernul francez a implementat mai multe restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-coronavirus şi pentru cele care nu s-au vindecat încă după infectare.

Astfel, începând din această săptămână, persoanele din aceste categorii nu vor mai avea acces în restaurante, baruri, spații culturale, trenuri care parcurg distanţe lungi şi la evenimente sportive. Până acum, accesul era posibil şi în baza unui test cu rezultat negativ. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde