Franța face apel la un efort al Occidentului contra grupării Stat Islamic

250
Franța face apel la un efort al Occidentului contra grupării Stat Islamic - franta-1582130309.jpg

Articole recomandate

Organizația Stat Islamic (SI) își recapătă vigoarea și le impune occidentalilor reluarea luptelor întrerupte după criza dintre Iran și SUA, a apreciat, marți, ministrul francez al forțelor armate, Florence Parly, potrivit AFP.

"Califatul este eliminat într-o parte, dar încearcă să prindă rădăcini în alta", a declarat Parly în fața membrilor echipajului portavionului "Charles-de-Gaulle", care navighează în Mediterana Orientală.

"Daesh (n.r. - acronimul în limba arabă al organizației Stat Islamic) a rămas puternic Siria, în special în zonele care ar fi controlate de regim. În ceea ce privește Irakul, el este perturbat de situația sa internă și de tresăririle rivalităților internaționale. Acolo, Daesh continuă să se reorganizeze și să hărțuiască forțele guvernamentale", a adăugat ministrul francez.

Operațiunile coaliției internaționale contra SI au fost suspendate după uciderea, la 3 ianuarie, la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani de forțele americane, o operațiune care a ilustrat tensiunile existente între Washington și Teheran.

"După o pauză, operațiunile la sol s-au reluat", a indicat Florence Parly, care a reamintit că lupta contra terorismului este prioritară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4749 secunde