Franța, măturată de greve și violențe de stradă

160
Franța, măturată de greve  și violențe de stradă - frantaviolente-1453819108.jpg

Articole recomandate

Taximetriștii francezi au ieșit ieri în stradă pentru a protesta față de serviciile de transport privat precum Uber, în timp ce controlorii de trafic aerian și cadrele educaționale au intrat în grevă, fiind afectate zeci de curse aeriene și instituții școlare din țară, informează Reuters.

Polițiștii și pompierii francezi au intervenit pentru a instaura ordinea pe străzile Parisului după ce mai mulți taximetriști au ieșit în stradă pentru a protesta față de transportul privat oferit de companii precum Uber, incendiind cauciucuri și aruncându-le pe străzile din vestul Parisului.

Protestul la nivel național al taximetriștilor licențiați a coincis marți cu o grevă a controlorilor de trafic aerian în semn de protest față de condițiile salariale. Greva a cauzat perturbări serioase în traficul aerian, fiind anulate 20% din zborurile de marți.

Tot ieri, și cadrele educaționale au intrat în grevă pentru a protesta față de reforma educațională. Este contestată în special partea referitoare la autonomia oferită colegiilor și la suprimarea unor clase bilingve.

Circa 20 de persoane au fost reținute de autorități, majoritatea care au participat la protestele taximetriștilor din vestul Parisului, potrivit Reuters.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Ianuarie 2016
Stire din Social : Stop violenței asupra copiilor!
Pagina a fost generata in 0.3933 secunde