Franța nu mai acordă ajutor financiar romilor repatriați

156
Franța nu mai acordă ajutor financiar romilor repatriați - t0y0ab5x-1355058163.jpg

Ajutorul financiar acordat de Franța romilor care acceptă să revină în țările de origine din Uniunea Europeană va înceta "înainte de sfârșitul anului, în zilele următoare", a precizat duminică ministrul de interne, Manuel Valls, după anunțul său de vineri privind eliminarea acestui ajutor, informează Agerpres.

 

"Ajutorul umanitar pentru revenire pe care îl eliminăm era un element care făcea Franța atractivă pentru aceste populații", a explicat ministrul, precizând că guvernul de București și organizațiile neguvernamentale împărtășesc constatarea Parisului despre efectele nedorite ale acestui sistem.


Anul trecut, mai mult de 10.600 de persoane, dintre care 2.000 de copii, au beneficiat de ajutorul (300 euro/adult și 100 euro/copil) pentru revenirea în țara de origine, indică statistica Oficiului francez pentru imigrație și integrare. Potrivit ONG-urilor, numărul romilor rămâne însă constant în Franța - între 15.000 și 20.000 -, pentru că persoanele expulzate revin în mod sistematic, completează sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3672 secunde