Franța sare în ajutorul României. Spitalele primesc ventilatoare mecanice și echipamente medicale

117
Franța sare în ajutorul României. Spitalele primesc ventilatoare mecanice și echipamente medicale - spital-1634823904.jpg

Articole de la același autor

România va primi din partea Franței 89.030 de flacoane suplimentare de medicamente, 18 ventilatoare mecanice, precum şi echipamente şi accesorii medicale, ca răspuns la cererea de asistenţă pentru tratarea numărului mare de pacienţi cu COVID-19, transmisă Mecanismului de protecţie civilă al UE.


Anunțul a fost făcut joi de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, care a amintit și de ajutorul venit din partea Austriei.

Potrivit Realitatea.net, la acestea se adaugă 200 de concentratoare de oxigen provenite din rezerva medicală strategică rescEU găzduită de Ţările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenite din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali provenite din Italia, precum şi 15 ventilatoare mecanice şi opt concentratoare de oxigen livrate săptămâna trecută României de Danemarca.


La începutul săptămânii, o echipă medicală din Republica Moldova a sosit în România pentru a oferi asistenţă medicală de specialitate, iar pacienţi însoţiţi de medici sunt transportaţi în Ungaria în vederea tratamentului. Reprezentanţa CE aminteşte că România a solicitat un ajutor financiar din partea UE pentru această operaţiune prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgenţă.

"Mă bucur să constat că elanul solidarităţii statelor membre nu s-a atenuat, în acest moment în care România continuă să se confrunte cu o creştere galopantă a cazurilor de COVID-19. Doresc să mulţumesc Austriei, Franţei, Ungariei şi Moldovei pentru ajutorul acordat României. Pandemia este în continuare o cruntă realitate, iar solidaritatea UE îşi demonstrează încă o dată valorile sale", a afirmat comisarul însărcinat cu gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, citat în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3794 secunde