Franța: Se cere reinstituirea stării de urgență după atentatele de vineri

221
Franța: Se cere reinstituirea stării de urgență după atentatele de vineri - frantasecerereinstituirea-1522074375.jpg

Articole recomandate

Nicolas Dupont-Aignan, liderul partidului Debout La France, care susține suveranitatea țării și principiile lui Charles de Gaulle în politică, a cerut, ieri, reinstituirea stării de urgență pentru a permite Franței să expulzeze străinii care fac obiectul așa-numitelor "fișe S" (Siguranța statului) după atentatele de la Trebes și Carcassonne de vineri, relatează postul de televiziune BFM TV.


De asemenea, el a cerut interzicerea Fraților musulmani și a salafismului în Franța.


"Trebuie să restabilim starea de urgență, în primul rând. Pentru a avea mijloace juridice, pentru că nu le avem astăzi, de a expulza străinii ce fac obiectul fișelor S. În al doilea rând, să votăm pentru restabilirea dublei pedepse pentru infractorii străini. Al treilea punct: de a interzice revenirea tuturor jihadiștilor, a copiilor lor, care luptă în Siria, deoarece sunt viitoare bombe în țara noastră. Și apoi al patrulea punct: de a găsi un sistem cu geometrie variabilă pentru cei ce fac obiectul fișelor S de a purta brățară electronică sau a le aplica detenție administrativă", a pledat deputatul de Essonne.


El a mai cerut închiderea moscheilor salafiste, menționând că se pronunță "în favoarea interzicerii Fraților musulmani și a salafismului în Franța". 


"Poate că va fi necesar să renunțăm la micile călătorii în Qatar pentru o mare parte a persoanelor politice și a oamenilor noștri de afaceri francezi", a adăugat el.


Patru persoane, între care un polițist, și-au pierdut viața, iar 16 au fost rănite în trei atacuri teroriste islamiste comise, vineri, în sudul Franței, potrivit presei franceze.


Autorul atacurilor a fost identificat ca fiind Radouane Lakdim, un francez de origine marocană în vârstă de 25 de ani, aflat în evidența serviciilor de informații franceze pentru legăturile sale cu mișcarea salafistă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5174 secunde