Franța și Canada creează un consiliu comun de apărare

136
Franța și Canada creează un consiliu comun de apărare - franta-1528378728.jpg

Articole recomandate

Franța și Canada au decis crearea unui Consiliu comun de apărare, care va fi convocat înainte de sfârșitul anului în curs, transmite AFP, citând o sursă guvernamentală canadiană. 


Denumit oficial "Consiliu franco-canadian de cooperare în materie de apărare", el va permite mai buna coordonare între acțiunile celor două armate și, într-o perspectivă mai îndepărtată, operațiuni comune de menținere a păcii sub auspiciile Națiunilor Unite, a precizat responsabilul citat. 


Anunțul intervine cu ocazia vizitei la Ottawa a președintelui francez Emmanuel Macron, care încearcă să-și coordoneze punctele de vedere cu premierul canadian Justin Trudeau în perspectiva summitului G7, care va avea loc, vineri și sâmbătă, în Quebec. 
Totodată, cele două state "se angajează să instituie un Consiliu de miniștri franco-canadian, în jurul președintelui Republicii Franceze și al premierului Canadei", indică o declarație transmisă AFP. 


Acest consiliu se va reuni cel puțin din doi în doi ani, "pentru a face bilanțul acestei cooperări consolidate și a dezvolta acțiuni comune", a menționat același responsabil canadian. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5451 secunde