Franţa şi Republica Moldova încep să negocieze un acord de apărare

103
Franţa şi Republica Moldova încep să negocieze un acord de apărare - 1-1695711841.jpg

Articole de la același autor

Franţa şi Republica Moldova, o ţară mică ce trăieşte şi ea în frica agresiunii ruse, au început negocierea unui acord de apărare, a aflat agenţia AFP de la biroul ministrului francez al Apărării, în vizită la Chişinău.

„Franţa va continua să stea alături de moldoveni în faţa oricărei tentative de destabilizare”, a indicat biroul ministrului, în urma deplasării efectuate de Sébastien Lecornu.

Frontalieră Ucrainei, Republica Moldova include Transnistria, o regiune separatistă pro-rusă cu 300.000 de locuitori în estul ţării.

În cursul vizitei sale, ministrul francez şi omologul său Anatolie Nosatîi au semnat „o scrisoare de intenţie pentru a întări cooperarea în domeniul apărării şi a asista Republica Moldova în modernizarea instrumentelor sale militare”, a anunţat Sébastien Lecornu.

Pe de altă parte, Chişinăul a anunţat achiziţia unui radar Ground Master 200. Acest radar, comandat deja de Kiev şi produs de Thales, cu o rază de acţiune de 250 de kilometri, urmează să permită consolidarea supravegherii spaţiului aerian moldovenesc.

„Dincolo de asta, vom efectua un audit al mijloacelor de apărare aeriană pentru a contribui la întărirea securităţii cerului Republicii Moldova”, a indicat Sébastien Lecornu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6386 secunde