Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, "asasinat cu ace otrăvite"

221
Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un,

Articole recomandate

Kim Jong-nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-un, dictatorul nord-coreean, a fost ucis în Malaysia, anunță agenția de presă Yonhap News.


Fratele vitreg al lui Kim Jong-un a fost găsit mort în Malaysia. Televiziunea Chosun a anunțat că Kim Jong-nam a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu ace otrăvite, de două femei suspectate că ar fi agenți secreți din Coreea de Nord.

Poliția din Malaysia a confirmat decesul lui Kim Jong-nam, dar nu a oferit detalii oficiale despre felul în care acesta a murit.

Kim Jong Nam era fiul cel mare al fostului lider nord-coreean, Kim Jong-il. Mama sa este prima amantă a lui Kim Jong-il, Song Hye-rim, moartă la Moscova.

Șansele lui Kim Jong-nam de a accede în fruntea statului au fost spulberate în 2001, atunci când acesta a fost prins că încerca să intre în Japonia cu ajutorul unui pașaport fals dominican.

Ulterior, el a început să fie persecutat de tatăl său, din teama că ar putea amenința succesiunea plănuită pentru Kim Jong-un, actualul lider.

Potrivit presei, Kim Jong-nam se temea de ani buni că viața sa ar fi în pericol, din cauza criticilor aduse regimului de la Phenian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8151 secunde