Fred White, toboşarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani

100
Fred White, toboşarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani - tobosarmort-1672773486.jpg
Toboşarul american Fred White, membru al trupei de funk Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani, au anunţat marţi fratele său şi un fost membru al formaţiei, potrivit AFP.

White s-a născut în 1955 în Chicago, Illinois, şi a început să cânte la tobe de la o vârstă fragedă. Pe parcursul carierei sale a câştigat şase premii Grammy alături de legendara trupă de funk formată în 1969 de fratele său, Maurice White, care a murit în 2016.

„Familia noastră este întristată astăzi de pierderea unui membru al ei incredibil şi talentat”, a scris un alt frate al său, Verdine White, într-o postare pe Instagram, amintind că artistul avut discuri de aur de la vârsta de 16 ani!

Earth, Wind & Fire a cunoscut rapid celebritatea în anii '70, devenind una dintre primele formaţii care au eliminat tabuurile rasiale din muzica pop şi bucurându-se de un succes imens atât în comunitatea albă, cât şi în cea afro-americană.

În 1979, Earth, Wind & Fire a fost prima trupă afro-americană care a cântat sold out la prestigioasa Madison Square Garden din New York.

Pe pagina oficială de Instagram a trupei a fost postat un videoclip cu White interpretând un solo de tobe la un concert din 1979, în Germania, acompaniat de mesajul „Rest in love”.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5782 secunde