Frontex desfășoară aproape 300 de grăniceri în insulele grecești

125
Frontex desfășoară aproape 300 de grăniceri în insulele grecești - frontex-1451404903.jpg

Articole recomandate

Agenția europeană de supraveghere a frontierelor Frontex a anunțat marți desfășurarea unui număr de 293 de grăniceri și a 15 nave în insulele grecești, ca răspuns la o solicitare a autorităților de la Atena, informează Agerpres.ro.



"Frontex a început de ieri desfășurarea a 293 de funcționari și a 15 nave în insulele grecești, în cadrul unei noi operațiuni denumite Poseidon Rapid, ca urmare a solicitării Greciei pentru un ajutor suplimentar la frontierele sale externe în Marea Egee", a precizat agenția într-un comunicat.

"Numărul grănicerilor va crește progresiv până la peste 400, la fel ca și numărul de nave, de vehicule și de alte echipamente tehnice, pentru a ajuta autoritățile naționale să gestioneze presiunea migratorie fără precedent la frontierele externe ale Greciei", a adăugat Frontex.

Majoritatea refugiaților și migranților care au venit în Europa pe parcursul anului 2015 — respectiv peste 821.000 dintr-un milion de intrări — au trecut prin Grecia. Dintre aceștia, 816.000 au sosit pe mare.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, aproximativ 3.700 de migranți au murit înecați sau au fost dați dispăruți în mare în acest an. Dintre aceștia circa 700 au încercat să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia și aproape 3.000 au încercat să ajungă în Italia prin Marea Mediterană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8595 secunde