Fukushima - decontaminarea regiunii, necesară dar prea scumpă!

57
Fukushima - decontaminarea regiunii, necesară dar prea scumpă! - fukushima-1374688095.jpg

Articole recomandate

Decontaminarea și curățarea regiunii din jurul centralei de la Fukushima ar putea costa până la 5.800 de miliarde de yeni (44 de miliarde de euro), potrivit unui studiu oficial, în timp ce o a treia emisie de vapori a fost detectată ieri deasupra clădirii unui reactor, relatează AFP.

Astfel, operațiunile de curățare și decontaminare ar urma să coste de cinci ori mai mult decât estimările inițiale ale guvernului. 

Luni, Tokyo Electric Power (Tepco) a admis pentru prima dată, după ce afirmase contrariul, că apa contaminată acumulată la baza centralei nucleare s-a scurs în cele din urmă în Oceanul Pacific, la o săptămână după o alertă dată de autoritatea pentru siguranță nucleară privind o posibilă scurgere. 

Lentoarea cu care a fost recunoscută scurgerea este "extrem de regretabilă", a afirmat ministrul comerțului japonez, Toshimitsu Motegi.

Ieri, Tepco a anunțat o nouă emisie de vapori deasupra clădirii reactorului 3 al centralei, a treia în decurs de o săptămână. Vinerea trecută, Tepco a recunoscut că peste 2.000 de muncitori de la centrală prezintă un risc crescut de cancer la tiroidă. Această cifră reprezintă 10% din numărul total de angajați care au fost expuși la doze cumulate de radiații mai mari de 100 de milisieverți, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Actual : Un nou incident  la Fukushima
Pagina a fost generata in 0.4176 secunde