Funcţionarii care mai solicită dosar cu şină vor fi cercetaţi disciplinar! Anunţul făcut de ministrul Digitalizării

347
1
Funcţionarii care mai solicită dosar cu şină vor fi cercetaţi disciplinar! Anunţul făcut de ministrul Digitalizării - dosar-1673630501.jpg

Articole recomandate

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, anunţă că, din luna iulie, funcţionarii care solicită cetăţenilor copii după acte emise de instituţii ale statului român sau dosar cu şină vor putea fi cercetaţi disciplinar.


"Legea pe care am iniţiat-o în calitatea mea de deputat şi care a ajuns la maturitate, a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis, impune câteva interdicţii asupra administraţiilor publice, centrale şi locale, şi asupra instituţiilor de drept public - universităţi, companii de utilităţi. Despre ce interdicţii este vorba? Nu au voie să solicite copii după acte emise de instituţii ale statului român, nu au voie să găzduiască xerox-uri în incintele instituţiilor, (...), nu au voie să mai solicite dosar cu şină şi produse de papetărie", a afirmat Sebastian Burduja, potrivit Antena3


Potrivit ministrului, există un termen de implementare, de şase luni.



Românii pot face plângeri funcţionarilor care nu respectă legea

"Deci, din iulie, practic, cetăţenii care sunt puşi în faţa unei asemenea solicitări din partea funcţionarilor pot să invoce prevederile legii, iar respectivii funcţionari se fac vinovaţi de încălcarea legii.


Deci, pot fi cercetaţi disciplinar şi, în funcţie de gravitatea faptelor, dacă o fac cu intenţie sau fără, se poate merge mai departe", a declarat Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.



Dosarul cu şină rezistă şi în faţa legii. Românii, puşi pe drumuri pentru copii


Oamenii sunt nevoiţi în continuare să facă drumuri pentru acte care ar trebui să se regăsească în baza de date a statului.


Comentează știrea

Tot Ei
13 ianuarie 2023
prostimea si prostirea neamului

Ministroprostia se vede. Este mai ușor sa faci sa dispara (sa distrugi) datele de pe "magneti" decât pe cele pe hartii in mai multe exemplare!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde