Furie şi disperare, pentru oamenii salvaţi de pe insula Evia

148
Furie şi disperare, pentru oamenii salvaţi de pe insula Evia - intrefuriesidisperare-1628434082.jpg

Articole de la același autor

Incendiile care fac prăpăd în Grecia produc atât de mult fum, încât coloanele sunt vizibile de la sute de kilometri depărtare și au depășit plafonul norilor, arată imaginile filmate dintr-un avion care survola regiunea capitalei elene, Atena.

Ele surprind formații compacte de fum deasupra norilor, coloane uriașe cu o textură diferită de a norilor. Între timp, la sol, noaptea a fost tot una de foc, mai ales în insula Evia, unde incendiile continuă să facă ravagii. Continuă și evacuările pe continent, iar unii localnici acuză echipele de intervenție că au venit prea târziu sau n-au intervenit deloc în anumite locuri.

În ciuda eforturilor disperate și a ajutorului primit din partea altor țări, incendiile continuă să facă ravagii pe insula Evia. O femeie a primit ordin de evacuare și a plecat doar cu câteva lucruri. Singura ei grijă casa lăsată în urmă: „Am închis toate ferestrele și am turnat apă în jurul casei”.

Nici ea, nici pompierii nu știu dacă asta va salva casa, dacă bătrâna va mai găsi ceva în picioare după trecerea focului. Mulți localnici spun că fără intervenții aeriene masive, susținute, multe sate de pe insulă vor fi scrum în câteva zile. În timp ce urcă pe feriboturile care îi duc departe de foc, localnicii, mulți oameni în vârstă, plâng cu ochii în zare. Unii sunt conștienți că e posibil să nu se mai întoarcă niciodată.

„Sunt furioasă. Furioasă! Mi-am pierdut casa. Mi-am pierdut casa, locul meu, locul unde m-am născut. Nimic nu va mai fi la fel de mâine încolo. Puteți vedea, da? Este un dezastru uriaș, satele noastre sunt distruse, n-a mai rămas nimic din casele noastre, proprietățile noastre. Nimic! Nimic!”, povestește disperată o femeie.

Odată cu disperarea, crește și furia, se înmulțesc acuzațiile că autoritățile s-au mișcat greu și ineficient.

„Sunt foarte furioasă! Cei mai mulți oameni de aici sunt foarte furioși. Am fost absolut singuri, timp de trei zile am fost singuri. Nu ne-a ajutat nimeni. Nimeni! Oameni au nevoie de ajutor, au nevoie de ajutor pentru că au rămas fără case, fără slujbe. Au nevoie de ajutor”, acuză o femeie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4176 secunde