Furtuna Eunice mătură nordul Europei! Sunt cel puţin nouă morţi

203
Furtuna Eunice mătură nordul Europei! Sunt cel puţin nouă morţi - 123282317storm976-1645259562.jpg
Furtuna Eunice continua să măture nord-vestul Europei sâmbătă dimineaţa cu rafale puternice de vânt aşteptate pe coastele Germaniei şi lăsând în urmă pagube materiale considerabile şi cel puţin 9 morţi, relatează AFP.

Formată în Irlanda, furtuna a ajuns vineri deasupra unei părţi a Marii Britanii, iar apoi în nordul Franţei şi Benelux pentru a-şi continua apoi avansul asupra Danemarcei şi Germaniei, a cărei parte de nord a fost plasată sub cod roşu sâmbătă dimineaţă, scrie Agerpres.

"Există riscul unor rafale violente a furtunii (nivel 3 sur 4). Rafale maxime: 100-115 km/h", a avertizat Serviciului Meteorologic German (DWD), subliniind riscul de prăbuşire a copacilor, a ramurilor smulse sau a unor bucăţi din acoperiş.

"Staţi la distanţă de clădiri, de copaci, de structuri metalice şi de stâlpi de electricitate. Dacă este posibil, evitaţi să ieşiţi din casă", a avertizat DWD.

Furtuna a lăsat în urmă un spectacol dezolant în zonele peste care a trecut unde a provocat importante perturbări ale traficului.

Sute de zboruri, de trenuri şi de feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europe din cauza vânturilor puternice provocate de Eunice, după numai 48 de ore de la furtuna Dudley, care a provocat moartea a şase persoane în Polonia şi în Germania.

Până în prezent bilanţul morţilor provocate de Eunice se ridică la 9.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2234 secunde