Furtuna Eunice mătură nordul Europei! Sunt cel puţin nouă morţi

290
Furtuna Eunice mătură nordul Europei! Sunt cel puţin nouă morţi - 123282317storm976-1645259562.jpg

Articole de la același autor

Furtuna Eunice continua să măture nord-vestul Europei sâmbătă dimineaţa cu rafale puternice de vânt aşteptate pe coastele Germaniei şi lăsând în urmă pagube materiale considerabile şi cel puţin 9 morţi, relatează AFP.

Formată în Irlanda, furtuna a ajuns vineri deasupra unei părţi a Marii Britanii, iar apoi în nordul Franţei şi Benelux pentru a-şi continua apoi avansul asupra Danemarcei şi Germaniei, a cărei parte de nord a fost plasată sub cod roşu sâmbătă dimineaţă, scrie Agerpres.

"Există riscul unor rafale violente a furtunii (nivel 3 sur 4). Rafale maxime: 100-115 km/h", a avertizat Serviciului Meteorologic German (DWD), subliniind riscul de prăbuşire a copacilor, a ramurilor smulse sau a unor bucăţi din acoperiş.

"Staţi la distanţă de clădiri, de copaci, de structuri metalice şi de stâlpi de electricitate. Dacă este posibil, evitaţi să ieşiţi din casă", a avertizat DWD.

Furtuna a lăsat în urmă un spectacol dezolant în zonele peste care a trecut unde a provocat importante perturbări ale traficului.

Sute de zboruri, de trenuri şi de feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europe din cauza vânturilor puternice provocate de Eunice, după numai 48 de ore de la furtuna Dudley, care a provocat moartea a şase persoane în Polonia şi în Germania.

Până în prezent bilanţul morţilor provocate de Eunice se ridică la 9.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde