Furtună tropicală în Madagascar: 25 de morţi şi 21 de dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ

78
Furtună tropicală în Madagascar: 25 de morţi şi 21 de dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ - furtunamadagascar-1675087992.jpg

Articole de la același autor

Douăzeci şi cinci de persoane şi-au pierdut viaţa, 21 sunt date dispărute şi circa 38.000 au fost strămutate în Madagascar după trecerea unei furtuni tropicale săptămâna trecută prin nord-estul ţării, a anunţat duminică Biroul de gestionare a riscurilor şi dezastrelor în ultimul său bilanţ, potrivit AFP.

Anterior, cel mai recent bilanţ, de vineri, indica 22 de morţi.

Organismul guvernamental a precizat, de asemenea, că 83.181 de persoane au fost afectate de aceste intemperii care au lovit insula din Oceanul Indian.

Furtuna din 19 ianuarie, denumită „Cheneso”, a provocat inundaţii şi a făcut impracticabile drumuri care duc spre capitala Antananarivo.

„Cheneso” s-a transformat chiar temporar într-un ciclon tropical, însoţit de vânturi cu viteze de 118-166 de kilometri pe oră, înainte de a scădea în intensitate.

În sudul Africii, sezonul cicloanelor durează din noiembrie până în aprilie, iar Madagascarul suferă în mod regulat consecinţe devastatoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5738 secunde