Furtunile de zăpadă au făcut ravagii în China

87
Furtunile de zăpadă au făcut ravagii în China - chinazapada-1636640729.jpg

Articole de la același autor

Furtunile de zăpadă au provocat haos în nord-estul Chinei în ultimele zile, iar ninsorile record din anumite zone au afectat traficul rutier, au întrerupt cursele feroviare şi au generat îngrijorări legate de furnizarea cu energie electrică într-o perioadă în care temperaturile au înregistrat scăderi dramatice, a anunţat miercuri presa de stat chineză, citată de Reuters.

Traficul rutier din provincia Liaoning a fost grav afectat, iar majoritatea staţiilor de taxare de pe autostrăzi au fost închise marţi. Staţiile pentru pasageri au fost de asemenea închise, cu excepţia celor din oraşele Dalian şi Dandong.

De la instalarea unui val de frig duminică, temperaturile din nord-estul Chinei au scăzut până marţi cu până la 14 grade Celsius.

Meteorologii din provinciile Liaoning şi Jilin au emis un cod roşu de viscol, cel mai sever nivel din sistemul în patru trepte de alerte meteorologice, transmite Agerpres.

Autorităţile din nordul Chinei au depus eforturi intense pentru a asigura căldura în locuinţele rezidenţilor, crescând producţia de energie şi importurile de cărbune, a raportat presa de stat chineză.

Compania de stat pentru electricitate din China a anunţat duminică un echilibru foarte strâns între furnizarea de energie şi cererea de energie, care se va manifesta din această iarnă şi până în primăvara anului viitor.

O mare parte din ţară - inclusiv regiunea nord-estică - a fost afectată de întreruperi ale alimentării cu energie electrică începând din luna mai, întrucât preţurile în creştere şi rezervele scăzute de cărbune au dus la o limitare a activităţii centralelor electrice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde