G20: Reuniuni la Cannes cu privire la situația Greciei

317
G20: Reuniuni la Cannes cu privire la situația Greciei - g20-1320221767.jpg

Articole recomandate

Președintele francez, Nicolas Sarkozy, și cancelarul german, Angela Merkel, urmează să discute, cu începere de la ora 16.30 GMT, la Cannes, cu lideri ai UE și FMI, înainte de a se întâlni, la ora 19.30 GMT, cu premierul grec, Georgios Papandreou, a anunțat marți seara președinția Franței, notează AFP.

La prima reuniune de 'consultări' vor mai participa, alături de șeful statului francez și de cancelarul german, președintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, premier al Luxemburgului, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cel al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, și directoarea generală a FMI, Christine Lagarde.

Toți acești participanți se vor întâlni la orele 19.30 GMT cu premierul grec și ministrul său al economiei, Evangélos Vénizélos, pentru a discuta despre situația provocată după anunțul referitor la organizarea unui referendum în Grecia cu privire la planul de salvare adoptat de zona euro săptămâna trecută la Bruxelles.

Președintele Nicolas Sarkozy și cancelarul Angela Merkel au avut marți o discuție telefonică în urma căreia s-au declarat 'hotărâți' să pună în aplicare planul de salvare a Greciei și au cerut adoptarea rapidă a unei 'foi de parcurs' pentru a asigura respectarea acestui plan.

Bursele europene au închis în scădere puternică în sesiunea de marți, continuând tendința ședinței precedente, afectate în special de căderea acțiunilor băncilor, investitorii fiind îngrijorați de recenta decizie a liderilor de la Atena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Sarkozy a devenit din nou tătic
Pagina a fost generata in 0.3365 secunde