Gaddafi a comis crime împotriva umanității

832
Gaddafi  a comis crime împotriva umanității - gaddafi-1315954549.jpg
Amnesty International a acuzat, ieri, regimul lui Muammar Gaddafi de crime împotriva umanității în Libia, dar și pe rebelii susținători ai CNT pe care îi critică pentru comiterea de abuzuri care, în unele cazuri, constituie crime de război. Într-un raport de 122 de pagini care realizează o imagine copleșitoare a violențelor comise de regimul colo-nelului Gaddafi, organizația pentru apărarea drepturilor omului mențio-nează că CNT (Consiliul Național de Tranziție) nu pare dispus să îi tragă la răspundere pe rebelii responsabili de încălcarea drepturilor omului.

"CNT se confruntă cu misiunea dificilă de a controla combatanții opoziției și grupurile de autoapărare responsabile de atingeri grave aduse drepturilor omului, inclusiv de eventuale crime de război, dar se arată reticent în a-i trage la răspun-dere", arată Amnesty.

"Responsabilii opoziției cu care Amnesty International a discutat despre aceste preocupări au condamnat astfel de abuzuri, dar au minimizat amploarea și gravitatea lor", a declarat organizația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Actual : Grecia, exclusă din UE
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dublu atentat în Pakistan
Pagina a fost generata in 0.3254 secunde