Gafă a autorităților din Italia, după cutremurul din Amatrice. Au trimis în România trupul unui italian!

174
Gafă a autorităților din Italia, după cutremurul din Amatrice.  Au trimis în România trupul unui italian! - gafacutremutitalia-1474198916.jpg

Articole recomandate

Eroare gravă a autorităților italiene, care au încurcat două victime ale cutremurului produs în comuna Amatrice. În locul unui bărbat de origine română, mort la cutremur împreună cu soția sa, italienii au trimis în România trupul unui cetățean italian.

Unul din corpurile neînsuflețite a fost eronat atribuit unui cetățean român, victimă a cutremurului din Amatrice, și trimis în România, urmând să fie exhumat și transportat în Italia, însă rămășițele pământești ale cetățeanului român au fost deja repatriate, a precizat, ieri, MAE.

"Dintr-o eroare în procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate în urma seismului din Italia Centrală, unul din corpurile neînsuflețite a fost atribuit unuia dintre cetățenii români decedați la Amatrice și transportat în România la data de 27.08.2016, în vederea înhumării", a precizat MAE.

Eroarea a fost descoperită săptămâna trecută, pe baza unor teste ADN, din care a reieșit că trupul cetățeanului român în cauză se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti, însă, rămășițele pământești ale cetățeanului român au fost deja repatriate, cu sprijinul Ambasadei României la Roma.

Corpul neînsuflețit al cetățeanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, în România, urmează a fi exhumat și transportat în Italia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.68 secunde