Gafă de proporții la Ungheni. SUA, teritoriu al Chinei

400
Gafă de proporții la Ungheni. SUA, teritoriu al Chinei - ungheni-1587830330.jpg

Articole recomandate

40.000 de măști de protecție au fost donate de orașul Nanchang din China pentru municipiul Ungheni din Republica Moldova. În semn de mulțumire, primăria din Ungheni a afișat un banner pe care apare harta Statelor Unite, dar cu drapelul Chinei. Greșeală, sau un "gest de mare mulțumire poporului chinez"? "Episod suprarealist la primăria orașului Ungheni din Republica Moldova", scrie analistul Sorin Ioniță pe Facebook, aducând în discuție două ipoteze.


Bannerul are înscripționat mesajul "Municipiul Ungheni mulțumește cetățenilor din Nanchang pentru măștile donate" scris în română, engleză și chineză, dar și harta celor două țări. Totuși, cu ușurință se poate observa că harta Chinei nu este cea corectă. Însemnele naționale ale Chinei sunt puse peste harta Statelor Unite.


"Episod suprarealist la primăria orașului Ungheni din Republica Moldova: autoritățile locale au decis să mulțumească Chinei pentru un transport de măști, «cedându-i» teritoriul SUA", scrie analistul politic Sorin Ioniță pe Facebook.


"Ipoteza 1 ar fi că bannerul a venit gata făcut din China, ca toate instrucțiunile de PR în perioada asta, cu planul Belts&Roads etapa II. Ipoteza 2 ar fi că s-a făcut la Ungheni, dar n-a observat nimeni la editare & printer, nici primarul cu ăilalți băieți când s-au pozat mândri cu bannerul, nici ăia care au lipit toate stickerele pe cutii, cum vedeți jos", mai scrie Ioniță.


"Nu mă pot decide care din cele două e mai gravă pentru viitorul Moldovei. Iar dacă asta s-a întâmplat cu harta, unde orișicât, se mai vede… are cineva idee ce scrie acolo în chineză? Să nu fie vreun alt contract de împrumut, păcatele mele", concluzionează analistul politic.


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7118 secunde