Galerie foto / 600 de kilograme de monede romane, descoperite întâmplător în sudul Spaniei

190

Articole recomandate

19 vase mari, pline cu monede din secolul al IV-lea, au fost descoperite de o echipă de muncitori careefectuau lucrări de canalizare în sudul Spaniei, informează AFP, citat de Agerpres.

Directorul Muzeului de arheologie din Sevillia, unde au fost depozitate monedele, a precizat că este un grup unic de obiecte. "Nu avem cunoștință de existența a ceva asemănător din Imperiul roman timpuriu", a adăugat Ana Navarro, precizând că vasele descoperite într-un sat din provincia Sevilla conțineau 600 de kilograme de monede de bronz din secolul al III-lea sau al IV-lea.

Fără să riște să facă o estimare exactă, ea a apreciat că valoarea monedelor ar atinge "câteva milioane de euro". Monedele, a spus Navarro presei, sunt inscripționate cu texte care îi evocă pe împărații Maximin și Constantin și se pare că nu au fost utilizate niciodată. "Se poate ca unele să conțină și puțin argint, nu numai bronz", a adăugat directoarea muzeului, considerând că monezile erau destinate plății funcționarilor și soldaților.

Amforele, dintre care nouă sunt intacte, au fost descoperite de muncitorii care lucrau la canalizarea localității Tomares, cu 25.000 de locuitori. Lucrările au fost suspendate pentru a permite continuarea săpăturilor arheologice. Primele legiuni romane au ajuns în Peninsula Iberică în anul 218, romanii dominând apoi țara până la începutul secolului al V-lea, când au fost alungați de vizigoți, încheie AFP

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9083 secunde