GALERIE FOTO Carnavalul de la Rio - Cele mai importante şcoli de samba defilează duminică şi luni

877
Vineri a început Carnavalul de la Rio de Janeiro care culminează duminică şi luni cu defilarea celor mai mari şcoli de samba pe emblematicul Sambadrom, notează AFP.


Evenimentul se desfăşoară pe Sambadrom, o structură din beton creată în urmă cu 40 de ani de marele arhitect brazilian Oscar Niemeyer. De la lăsarea serii până în zori, şcolile de samba defilează de-a lungul Avenida Marques de Sapucai, o arteră lungă de 700 de metri, înconjurată de tribune cu 70.000 de locuri.
Duminică şi luni defilează cele 12 şcoli din prima ligă, numită "Grupo Especial" ("Grupul Special"). Fiecare dintre acestea vizează titlul de campioană.
În fiecare an, ultima şcoală din clasamentul "Grupului Special" este retrogradată şi cea mai bună şcoală din liga a doua intră în prima ligă pentru sezonul următor. Rio are în total 120 de şcoli de samba.
Şcolile au la dispoziţie între 60 şi 70 de minute pentru a convinge juriul, care va decide asupra unor criterii precum costume, prezentarea temei defilării, secţiunea ritmică şi carele alegorice monumentale.
Pentru 2024, carnavalul a primit cea mai mare finanţare din istoria sa din partea guvernului regional, 62,5 milioane de reali (circa 12 milioane de euro). Din această sumă, 40 de milioane de reali sunt destinaţi şcolilor de samba. Primăria oraşului Rio contribuie cu alte 40 de milioane.
Circa 5,3 miliarde de reali (un miliard de euro) vor fi injectaţi în economie în timpul sărbătorii, potrivit Confederaţiei Naţionale a Comerţului cu Bunuri, Servicii şi Turism (CNC). Pentru întreaga Brazilie, proiecţia este de nouă miliarde de reali (circa 1,7 miliarde de euro).


În faţa agresiunilor sexuale frecvente, autorităţile metropolei au înfiinţat pentru această ediţie puncte de ajutor pentru femei, în special în toaletele de pe Sambadrom.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8944 secunde